İç Mimarlık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı İç Mimar
ÖSYM Tipi MF4
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi ELİF ÖZDOĞLAR
Sekreter
Bilgisayar İşletmeni Ahmet Ali AYGÜN
Sekreter
Fakülte Sekreteri Şule GÜLEÇ
Tarihçe
-
Kazanılan Derece
İç Mimarlık Lisans Mezuniyeti
Kabul Koşulları
Lise Diploması, Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme (YGS and LYS)
Üst Kademeye Geçiş
-
Mezuniyet Koşulları
İç Mimarlık Bölümünden mezun olabilmek için öğrencilerin müfredatta yer alan tüm dersleri; uygulamaları, staj, benzeri çalışmaları başarılı harf notu ile tamamlaması ve 8 yarıyılda en az toplam 49 ders ve 175 kredilik (240 AKTS) dersleri tamamlayarak AGNO’sunu en az 2.00 sağlaması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
İç Mimarlar özel sektörde çalışma olanağı bulabilirler. Kendilerine ait iş yeri açabilirler. Fabrika ve üretim tesislerinde çalışabilirler. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilirler. Üniversitelerde akademik kariyer yapabilirler. Çalışma alanlarına
-İç Mimarlık Ofisleri
-İnşaat Sektöründe Çeşitli Saha Çalışmaları
-Mobilya Üretim Tesisleri ve Fabrikaları
-Malzeme Üretim Tesisleri ve Fabrikaları
-Yapı Donatı Elemanları Üretim Tesisleri ve Fabrikaları
-Beyaz Eşya Üretim Tesisleri ve Fabrikaları
-Kurumsal Firmaların Showroomları ya da Satış ve Pazarlama Departmanları
-Parekende ve Mağazacılık Alanları
-Kamu Kurum ve Kuruluşları örnek verilebilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Dumlupınar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nde Eğitim-Öğretim etkinliklerine başlanması durumunda; yukarıda belirtilen amaçların başarıya ulaşıp ulaşmadığını belirlemek amacıyla değerlendirmeler yapılacaktır. Bunlara birkaç örnek verilecek olursa:

1. Öğrencilerin programdan memnuniyetleri ve programa hakimiyetleri dönem sonunda gerçekleştirilecek anketlerle üniversite tarafından takip edilecektir.
2. Öğrenci başarısı uygulamalı dersler için, çizim uygulamalarıyla, maket ve prototip üretimiyle, tashih ve jüriler aracılığıyla tasarım hedeflerine ulaşma derecesiyle; teorik dersler için ise ara sınav ve final sınavlarıyla değerlendirilecektir.
3. Öğretim üyeleri ve öğretim elemanları dönemsel toplantılarla mesleki teknoloji ve inovasyonları gözden geçirerek değerlendirme yapacak, bu değerlendirmeler ışığında eğitim sürecinde sürekli olarak gereken güncellemeler yapılacaktır
4. Programda eğitim gören adayların piyasa tecrübesi kazanabilmeleri için meslek icracılarıyla, meslek odaları ve mesleki kurum ve kuruluşlarla iletişim kurulacak ve çeşitli projeler geliştirilecek, stajlarla tecrübe kazanmaları sağlanacak, çalıştaylarla grup çalışmasına yatkınlık kazanmaları desteklenecektir.
5. İç Mimarlık Eğitimi ile ilgili gelişme ve yeniliklerin takibi yapılacak, adayların çağı yakalamaları konusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır.
6. Mezun olan öğrencilere kariyer desteği sağlanacak, mezunlar arasında iletişim ağı oluşturulacaktır.



https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=90906393