Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 65
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Meslek Elemanı
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Kamu ve özel kesime büro yöneticisi ve yöneticiye yardımcı eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir bölümdür.

Bölümün eğitim programının uygulanmasıyla, bölüm öğrencilerine iş yaşamının beklentileri doğrultusunda teorik bilgiler verilirken, bu husus uygulamalı derslerle de pekiştirilmektedir. Dört yarıyıl boyunca verilen meslek dersleri, iş yaşamının 21. yüzyılda oldukça öne çıkardığı insan kavramını ele almakta ve müşteri odaklı çalışmalar yürütülmektedir. Öte yandan programa dayalı seçmeli derslerle de öğrenciler kariyer geliştirmelerine yanıt bulmaktadırlar. Ayrıca zorunlu derslerle bilgilerini ve bakış açılarını geliştirmektedirler.

Staj çalışmalarıyla iş yaşamının dinamizmi yakalanmakta, istihdam öncesi önemli bir deneyim kazandırılmaktadır.

Program mezunlarımız; kamu ve özel kesimde iş bulabilmektedirler.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ön lisans programı 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Programa göre bütün yarıyıllarda 30 AKTS'lik toplamda 120 AKTS'lik ders alınmalıdır.

Bölüm Başkanı
Bölüm Başkanı Öğr.Grv.Hasbiye DİZMAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Bölüm Başkanı ÖĞR.GÖR. HASBİYE DİZMAN
Tarihçe
Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici asistanlığı Programı 2015-2016 akademik yılında mesleki eğitim-öğretime faaliyetine başlamıştır. Program, açıldığı tarihten itibaren sektörün ihtiyaç duyduğu Yönetici asistanlarıyla talebi karşılamaya çalışmaktadır.
Kazanılan Derece
Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) Yeterlilik Türü (profili): Mesleki ağırlıklı "5. Düzey" önlisans derecesi
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı ünvanı alır.
Kabul Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması gerekmekle birlikte tüm kabul ve kayıt koşulları YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS sınavından geçerli not almaları ve yeterli not ortalamasına sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda lisans programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için öğrencinin program müfredatında başarması öngörülen zorunlu ve seçmeli dersleri başarmış olması, FF,FD, DZ ve YZ notunun olmaması gerekir. Programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekir. Ayrıca programda 30 gün staj yapma zorunluluğu vardır.
Mezun İstihdam Olanakları
İş imkânları çok geniş olan programımızdan mezun olan öğrencilerimiz hem özel sektör kuruluşlarında hem de kamu kuruluşlarında çalışma olanağına sahiptir. Kamu personeli seçme sınavı ile personel alan birçok kurum büro yönetimi ve yönetici asistanlığı programı mezunlarını istihdam etmektedir. Bilgisayar kullanmayı bilen, ofis yönetme becerisine sahip, iletişim becerisi güçlü, mesleki yazışma bilgisi ile donatılmış mezunlarımız özel sektör kuruluşlarında da çalışabilmektedir. Bu programda, öğrenciler çağdaş büro yönetimi için gerekli olan bilgisayar ve diğer ofis araçlarını kullanabilecek şekilde eğitilmektedir. Programda sadece, teorik bilgiler değil, bunun yanında uygulamaya yönelik faaliyetlere de yer verilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilere uygulanacak sınavlar ve ölçme ve değerlendirme esasları, Dumlupınar Üniversitesi "Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ve "Bağıl Değerlendirme Yönergesi" kapsamında belirlenmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergelere üniversitenin internet sayfasından erişilebilmektedir.



https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=90904753