Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi YGS6
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Samet Giray TUNCA
Tarihçe
Kazanılan Derece
Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Teknikeri
Kabul Koşulları
Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı'na giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak ve ulusal üniversite sınavında sayısal alanda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrencilerimiz Alternatif enerji kaynakları Programından mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik bölümlerinde lisans eğitimini tamamlayabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar, enerji üretimi, iletimi, dağıtımı ve kullanımı alanlarında tasarımcı ya da uygulayıcı olarak enerji sektöründe
1. Güneş Enerji santrallerinde,
2. Güneş Paneli üretimi yapan firmalarda,
3. Rüzgar enerji ve türbin tasarım ve üretim santrallerinde,
4. Diğer enerji üretimi yapan yenilenebilir santrallerde,
5. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK), Türkiye Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Elektrik İletim A.Ş., Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. vb. kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir.



https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=90904717