Bilgisayar Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 70
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Bilgisayar Mühendisi/Computer Engineer
ÖSYM Tipi MF4
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Soydan SERTTAŞ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Muammer AKÇAY
Sekreter
Memur Süleyman BARIŞ
Tarihçe
Mühendislik Fakültesi'ne bağlı olan bölümümüz, 4 yıllık örgün eğitim vermektedir. Bölümümüzde, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Yazılımı olmak üzere 3 Anabilim Dalı bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak ve ulusal yükseköğretime geçiş sınavında sayısal alanda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, YLS MF-4 puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, kendi alanlarında ya da yakın alanlarda lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm dersleri başarılı olarak tamamlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240’dır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüz mezunları “Bilgisayar Mühendisi” ünvanı alarak mezun olmaktadırlar. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisleri iş hayatına atıldıklarında birçok seçeneğe sahiptirler. Türkiye ve dünyada büyük kuruluşlarda mühendislikten yöneticiliğe kadar birçok alanda görev almaktadırlar. Bilgisayar mühendisleri kamu ve özel kuruluşlarda geniş bir yelpazede; var olan bütün sektörlerde uygun iş bulabildikleri gibi sistem analisti, sistem mühendisi, sistem programcısı, veri tabanı yöneticisi, yazılım mühendisi, satış-destek mühendisi, geliştirme mühendisi, tasarım mühendisi, iletişim-ağ mühendisi, bilgi güvenliği uzmanı, arge araştırmacısı, yönetici gibi iş olanaklarına sahiptir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili dersin bilgi paketinde yer alan ders değerlendirme planında tanımlanmıştır.



https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=13171