Görsel İletişim Tasarımı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 85
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SÖZ2
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Levent MERCİN
Tarihçe
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, ilk kez Grafik Bölümü adıyla Yüksek Öğretim Kurulunun 20.04.2000 tarih ve B:30.00.00.03.06.03.897-7915 sayılı onayları, 2000-2001 öğretim yılında 40 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında ise Grafik Bölümü İkinci Öğretime 20 öğrenci daha alarak eğitim-öğretimini sürdürmüştür. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında ise Bölümün adı Görsel İletişim Tasarımı olarak güncellenmiştir.
Kazanılan Derece
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri, YÖK’ün 240 AKTS (ECTS) kredilik sistemine tabidir. Öğrenciler Programı tamamlayıp program yeterliliklerini sağlandığında, Görsel İletişim Tasarımı Ana Sanat alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Programa öğrenci kabulü Merkezi sınav sistemi ile gerçekleşmektedir. SÖZ(Sözel) puana göre tercih yapabilen öğrenciler, ÖSYM’nin yerleştirme puanlarına göre programda öğrenci olmaya hak kazanmaktadırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Görsel İletişim Tasarımı Ana Sanat dalında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim ve Ana Sanat Dallarında Lisansüstü Eğitim Programlarına başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Programda yer alan mesleki becerileri kazandırmaya, teorik ve kavramsal akademik bilgileri elde etmeye dönük içerikleri olan ve toplamda 240 AKTS karşılık gelen dersleri tamamlamak.
Mezun İstihdam Olanakları
Hem teknolojinin gelişimi hem de iletişim mecralarının çeşitlendiği bir dünyada, her geçen gün görsel iletişime duyulan ihtiyacın artması, buna yönelik içerik oluşturan meslekleri de öne çıkarmıştır. Bu anlamda düşünüldüğünde bu programdan mezun olan öğrenciler, reklam ajansları, matbaalar, TV kanalları, gazete ve dergiler, animasyon şirketleri, sosyal medya içerik üreticiliği, e-ticaret, tasarım merkezleri, şirket veya kamu kurumu kurumsal iletişim birimleri vb. alanlar yanında öğretmen olarak da istihdam edilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Programda yer alan derslerin çeşitliliği göz önüne alındığında, ölçme ve değerlendirme çoktan seçmeli veya açık uçlu sınavlar, teorik ve uygulama ödevleri, staj, proje önerisi hazırlama ve sunma, sergileme teknikleri, süreç ve ürün odaklı tekniklerden yararlanılarak gerçekleştirilmektedir.



https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=90904593&lang=tr