Bankacılık ve Sigortacılık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Meslek Elemanı
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Bankacılık ve Sigortacılık Programının amacı; bankacılık,finans ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlara ara elemanlar yetiştirmektir. Bu amaçla, bankacılık ve sigortacılık programı öğrencilere çağdaş eğitim-öğretim teknikleri kullanılarak, gerekli teknik bilginin yanı sıra, hizmet sektöründe çalışanlarda olması gereken pratik tecrübe ve insan iletişim becerileri de öğretilecektir. İki yıllık eğitim süresince,uygulamalı bankacılık ve sigortacılık ile ilgili uzmanlık derslerinin yanı sıra bilgisayarlı muhasebe, işletme, ekonomi, hukuk bilgileri de öğretilecektir.

Programdan mezun olan öğrencilerin nitelikleri, bankacılık, finans ve sigortacılık sektörü ile ilgili bilgi düzeyi yüksek, sayısal düşünme gücüne sahip, başkalarıyla iyi iletişim kurabilen, aktif,sabırlı, dikkatli, yeniliklere açık,sektörde etkin olabilecek eleman yetiştirmeyi amaçlanmaktadır.

Ülkemizdeki hızlı gelişen bankacılılk ve sigortacılık sektörlerini desteklemek, bankaların ve sigorta kuruluşlarının eleman eğitim süreclerini ortandan kaldırıp, bankaların ve sigorta kuruluşlarının talep ettikleri kalifiye ara elemanları hazır olanarak piyasaya sunarak hem eğitim sektörüne, hemde bankacılık ve sigortacılık sektörlerine katkı sağlanacaktır.

Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Gökhan DAĞILGAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Bölüm Başkanı ÖĞR.GÖR.GÖKHAN DAĞILGAN
Tarihçe
Bankacılık ve Sigortacılık Programı birkaç yıldır eğitim vermektedir.
Kazanılan Derece
Ön Lisans Derecesi
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Bankacılık Sigortacılık alanında ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması gerekmekle birlikte tüm kabul ve kayıt koşulları YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Bölüm mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile fakültelerin YÖK tarafınca belirlenen bölümlerine geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için öğrencinin program müfredatında başarması öngörülen zorunlu ve seçmeli dersleri başarmış olması, FF, FD, DZ ve YZ notunun olmaması gerekir. Programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekir. Ayrıca programda 30 gün staj yapma zorunluluğu vardır.
Mezun İstihdam Olanakları
Banka şubeleri ve sigorta şirketlerinin yanı sıra finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler. Ayrıca sigortacılık hizmetlerinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda da çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır.



https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=32251&lang=tr