Arkeoloji - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Archaeologist
ÖSYM Tipi TM3
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Gökhan Coşkun
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Erdinç
Sekreter
Bilgisayar İşletmeni Erol Çınar
Tarihçe
Bölüm 2006 yılında kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Bölüme Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS sınavı ile “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge” kapsamında öğrenci kabulü yapılır.
Üst Kademeye Geçiş
Programdan mezun olan öğrenciler ALES, YDS, YÖKDİL sınavlarından yeterli puanı aldıkları takdirde yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Madde 35 – (1) Ön lisans/lisans programından mezun olunabilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir: a) Müfredatta yer alan tüm dersler; uygulamalar, staj, iş yeri eğitimi ve benzeri çalışmalar, MU (Muaf) veya başarılı harf notu ile tamamlanması gerekir. b) AGNO’su en az 2,00 olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
İlgili devlet kurumlarında veya özel sektöre Arkeolog olarak çalışır.
Ölçme ve Değerlendirme
Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin
Madde 25 – (1) Her dersten en az bir yarıyıl içi sınavı, bir yarıyıl sonu sınavı ve bir bütünleme sınavı yapılır.
MADDE 31 – (1) Öğrencinin başarısı; derse devam durumu, yarıyıl içi sınavları ile yarıyıl içinde yapılan ödev, uygulama, laboratuvar ve benzeri çalışmalardaki başarı düzeyi ile birlikte yarıyıl sonu sınavı/bütünleme ve/veya yarıyıl sonuna ait çalışma sonuçları değerlendirilerek belirlenir. (2) Bir dersin yarıyıl içi değerlendirmelerinin toplam ağırlığı, ilgili bölüm tarafından %30’dan az ve %60’tan çok olmayacak şekilde yarıyılın ilk iki haftası içinde belirlenir ve ilgili kurul onayından sonra bölüm tarafından ilan edilir. Proje, laboratuvar ve uygulama esasına dayanan derslerde, yarıyıl içi ve yarıyıl sonu değerlendirme sınırlarına uyulma şartı yoktur. (3) Bir derse ait yarıyıl içi ve yarıyıl sonu çalışmalarında yüz (100) tam not üzerinden alınan notlar, ilan edilen yüzdeliklerle ağırlıklı notlara dönüştürülür ve toplamlarından başarı notu elde edilir, maddelerine göre yapılır.



https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=12201&lang=tr